על עמותת חל"ק
מטרתינו :
להפוך את הדור הבא לחלק ממי שישפר את העולם
איך:
על ידי נתינת האפשרות לתרגל אמפתיה ולקחת חלק בהתנדבות מגיל צעיר ובכך להשפיע על בניית ערכים
המשימה :
להפוך לגופים חינוכיים כמו גנים ובתי ספר ומרכזים קהילתיים את ההתנדבות לתהליך פשוט וקל
האתגר שאנו בתהליך פיצוחו:
יצירת סדנאות אמפתיה טובות ומותאומות לגילאיים השונים , אשר תובלנה לשיחות משמעותיות אשר תשפענה על מערכות היחסים בין החברים כבר בהווה יחד עם בניית ערכים לעתיד .
מה גרם לפתיחת עמותת חל"ק ?
לאחר 3 שנים בהן מייסדת העמותה מיכל בן שבתאי הפעילה פרויקט התנדבות בשם "תחפושות מתגלגלות" עם יותר ממאה מתנדבים מבוגרים , ומאות של ילדים בכסאות גלגלים בכל הארץ אשר הוכנו להם תחפושות מעצימות לפורים , תחפושות אשר הופכות את האביזר ליתרון , הפרויקט הפך לגדול ביותר בעולם מסוגו באפס תקציב . הועלה רעיון על ידי מירי המתנדבת החיפאית חבר את בית הספר של בנה לרעיון ולגייסם להכנת אביזרים לתחפושות, מיכל העבירה יום שלם בקפיצה מכיתה לכיתה , ופשוט נשארה פעורת פה לשמיעת השיחות המשמעותיות שהפרויקט יצר , לכך שהילדים לא יצאו להפסקה ונשארו להכין עוד פרח למוכרת פרחים ,עוד תכשיט לפיראט ועוד עוגיה לקונדיטור .
" זה היה כאילו נדלק לי פנס מאחורי הראש, לא רק הרעיון אלא כאילו הוארה לי הדרך והמטרה האמיתית אליה אני צריכה לשאוף, הדרך לשינוי אמיתי בחברה הינו הדור הבא , ויש את האפשרות להשפיע על הערכים – רק צריך לתת להם את ההזדמנות לפתח אותם ." (מיכל בן שבתאי ).
וכך שנה אחרי בשנתו הרביעית של הפרויקט נעשה פיילוט בכעשרה קבוצות קהילתיות , חלקן בהפנינג בהדרכה מלאה , חלקן בהדרכה מרחוק , חלקן אימצו ממש ילד בכסא גלגלים לתחפושות יעודית שבחר , וחלקן התמקדו באביזרים.
ההצלחה היתה גדולה ואכן לאחר גיוס משורות המתנדבים מייסדים הוקמה עמותת חלק – חינוך להתנדבות קהילתית . עמותת חלק אשר תקל על התהליך של פתיחת פרויקט התנדבות והעברתו ומציאת התכנים לאמפתיה שתיצור שיחות משמעותיות אלו , בעלי השפעה על בניית ערכים .
שיתופי פעולה של עמותת חלק
אחד הדברים שאנו רואים בעמותת חלק לנגד עינינו הינו האפשרות לשיתופי פעולה רבים ככל שניתן , אנו אוהבים לשתף פעולה עם עמותות וחברות .
אנו משתפים פעולה עם עמותת עזר מציון עוד מלפני שפתחנו את העמותה רשמית , הם עוזרים לנו בכמה פרויקטים ונותנים יד בחלוקה בכל הארץ , שיתוף פעולה מקצועי עם עמותת עליא בפרויקטים הקשורים לעיוורון , עם עמותת אהל שרה ערכנו פרויקט של חימום לבבות , עשינו הפניני התנדבות בחברות HP , אינטל , פייוניר , דרך ארץ ועוד… ואנו פתוחים לרעיונות וגמישים .
בנוסף חלק חברה ברשת היזמים של ארץ עיר, מקבלת ליווי מקצועי ותמיכה מארץ .
מה הספקנו בעמותת חל"ק ?
בשנת 2022 לאחר מאמצים לפתיחת העמותה , נפתח האתר של העמותה , נערכו הכנות רבות לקראת הפרויקטים של שנת 2023 , כמו יצירת קשרים עם בתי ספר , גיוס חברות להפנינגי התנדבות וגיוס שיתופי פעולה ומתנדבים לקראת התחלת פיתוח פרויקט שיהיה פרויקט הדגל של העמותה ויאפשר לה להפוך גלובלית , והוא פרויקט סיפור אינטראקטיבי לילדים עם עיוורון .
ב2023 נערך פרויקט תחפושות מתגלגלות תחת עמותת חלק , בפרויקט נעשו הפנינגים בחברות אשר עזרו בתרומת חומרים , בנוסף ביצירת התחפושות לקחו חלק כ60 קבוצות בקהילה ובתי ספר שונים.
ב2023 נערך פיתוח תוכנה של מערכת מיוחדת לכתיבת סיפורים אינטראקטיביים לילדים עם עיוורון . פרויקט שמיועד להפוך לפרויקט הדגל , ובעתיד לסטארט אפ גלובלי של ממש
ב2023 נערך פיילוט ראשון בדאלית אל כרמל של פריקט קיט אוריגאמי , אשר חולק בבית יתומים שקשור לבית ספר .
ב2023 נערך פרויקט פרחים ומתנות לשבועות בו בתי ספר ומתנ"ס הכינו פרחים מנייר ומתנות קטנות לאנשים עם צרכים מיוחדים הגרים בגפם .
ב2023 נערך פיילוט לפרויקט פרחים לקראת החגים בשיתוף פרויקט סבאל'ה חיפה , נעשו במתנ"ס פרחים לחלוקה לקשישים ערירים
מה התוכניות לשנה הקרובה ?
ברצוננו למצוא עוד שיתופי פעולה כדי להרחיב את כמות הילדים שנחשפים לתוכניותינו ,
גם למקומות בילוי כקניונים ומרכזי קניות , מתנסי'ם ותנועות נוער .
לחדד יותר ויותר את המסרים ולהצליח בפיתוח התוכניות להבאת האמפתיה לידי השפעה.
התחלת הפעלת פרויקט הסיפורים האינטראקטיביים לעיוורון , איסוף מאגר סיפורים
יצירת מאגר מתנדבים להפעלת התנדבות בכיתות ומרכזים קהילתיים
חידוד מערך ההדרכות וסדנאות האמפתיה
הפיכת האתר לתלת לשוני (עברית ערבית ואנגלית )
התחלת סדנאות אמפתיה והתנדבות בחברות
יצירת שיתופי פעולה נוספים
חידוד הפרויקטים הקיימים ופיתוחם ויצירת פרויקטים חדשים ומרגשים
כמה מילים מהמייסדת
הנה בתמונה אתם רואים אותי רגע לפני כניסת הילדים להפנינג התנדבות במתנס רמת אשכול בחיפה בפרויקט לשבועות .
אני והעמותה מתפתחים כל הזמן ולומדים מהפעילות בשטח .
לדוגמא הניסיון הקודם שלי היה בהפנינג בכיתות ד-ו בעיקר מאמוני שבכיתות אלו יש אפשרות לשיחות מעמיקות , אבל גיליתי בהפנינגים מעורבי גילאיים כמו במתנ"ס והפנינג ספונטני בגינה ציבורית , שהדבר לא דווקא נכון , ובגילאי הגן יש אפשרות לרתימת ההורים להנגשת והובלת השיחות , והדבר יצר במפגשים אלו משהו קסום , מאחר וזה בעצם הגיל בו רוב הערכים נקבעים וההתרגשות שנוצרת מהמחשבה על עשייה למען האחר , חשובה לא פחות מהשיחות , ההתנסות הראשונית הזו יכולה להשפיע על הערכים לא פחות .
אני ובנימה אישית , אני בורכתי , גדלתי במשפחה בה התנדבות היה משהו מובן מאילו , זכור לי התעודות הרבות של התנדבות של סבתי , ואף נחרט בי הזיכרון של הפעם בה לקחה אותי עימה להתנדבות שבה הקריאה ספרים לעיוורים .
אני חושבת שמטרת העמותה גם אם היא לא המטרה המוצהרת , לתת הזדמנות לילדים לחוות את ההזדמנות וההתרגשות הזו שלפעמים מלווה בתהיה אך הופכת לעיניים נוצצות , ולאפשר להורים את הקלות והכלים להנגשת ההזדמנות הזו לילדהם .
מיכל בן שבתאי